6 Ağustos 2011 Cumartesi

Allahım , bu davulcu terörünü farz kılmış olamazsın.

Senelerdir söyler dururum.
 Senelerdir dediğim yaşımın içine sığacağı 20. ve 21.yüzyıllardan bahsediyorum. Çalar saat icat edileli çooooooooooooookkkk uzun zaman olmuş....Hele şimdiyse herkesin baş ucunda 2 tane cep telefonu . sahura kalkmak isteyen. istediği zaman kalkabilir. Alarmını kurup yatarsın. Bu kadar basit.
 
17 milyonluk bir şehir şu İstanbul. Sanki 30 , 40 hanelik köy ya da küçük mahallelerde yaşıyormuşuz gibi ne davulcusu Allah aşkına.
 
Davulcunun geleneği mi olurmuş. Eski zamanlarda küçük mahallelerde herkesin evinde çalar saati , cep telefonu, data bankı olmadığı çağlarda insani bir sebeple bulunmuş primitif bir çözüm. Ama artık bin türlü çaresi var bunun. Teknoloji çok ilerledi ve Sivas' ın Divriği İlçesinin Gedikbaşı Beldesine bağlı Kesme Köyünün Gezey Mezrasına bile ulaştı. Hangi davulcudan bahsediyoruz.

Gelenek dediğimiz davulcudan eser kalmamış. Adamın çaldığında ne ritm var ne bişey ne de ağzından dökülen sevimli bir mani. Sadece dangada dangada vuruyor. Hem de ben uyumuyorum bütün uyuyanlar uyansın isyanı ile intikam alırcasına . Sonrada bayramda kapına at hırsızı kılıklı iki herif dikilir ve marifet yapmış gibi biz bu mahallenin davulcusuyuz diye bahşiş isterler. Sıkıysa verme. Tiplere bak hizya gel. 30 saniye sonra eve mi dalacaklar , başına bi iş mi gelecek diye tırsmayıp bişey vermesen seneye belki gelmezler. Irkçılık ve ya ayrımcılık falan yapmak için söylemiyorum ama burdaki ranta dikkat çekmek istiyorum.. Davulcu dediğin zaten müslümanlığı bile şüpheli tuhaf bir adam. Deli Dumrul hikayesi. önce kimsenin ihtiyacı olmayan bir köprü yaparsın sonrada ordan geçmeyeni tartaklıyıp zorla köprüden geçrirsin , sonrada geçiş parası alırsın . Vermezse bir daha tartaklarsın. :)
 
O tokmak öyle bir sallanıyor ki adamın elinde her vurduğunda başka bir arabanın alarmı avazı çıktığı kadar ötmeye başlıyor. Adeta bunadan zevk alarak ötmeyen arabanın yanında biraz daha vuruyor.Davulcu sokaktan çıktığında ardında sabaha kadar öten bir araba alrmı cehennemi bırakıyor. Tebriklerrrr.
Bir arkadaşıma göre davulu taşıyacağına sadece arabaları tekmelese daha kolay olur :) 
Daha buna engel olacak büzüğe sahip bir Belediye göremedim.

Kime sorduysam durum aynı. Erenköy' den Göztepe' ye , Şişli' den Kurtuluş'a. Hatta Erenköy ' de bu dangada ordusu kamyonetin arkasına doluşup dolaşıyorlarmış. Seneler evvel ben bisikletlisini görmüştüm. Daha da geliştirmişler yani.

Kurtuluş' ta Oturduğumuz apartmanda 1 Özbek , 2 Çinli  2 de Rus aile var. Sokağımızın yarısı yabancı. İlk akşam Çinli ailelerden birini panik halinde merdivenlerden inerken gördük. Anlayamamışlar ne olduğunu :)))

Hem sonra Herkes oruç tutuyor mu bakalım. Yada tutuyorsa bile belki sahura kalkmıyor. Mesafelerin ve trafiğin uzun ve zor olduğu bir şehir burası belki adam atıştırıp öyle yatıyor Aslınada şehir içinde bile seferi sayılırsun . Tutmasa daha iyi. Öğleden sonra herkes sinir küpü. Park yeri yüzünden cinayet işlenen bir ülkede bu kadar risk alınır mı. Cesur bir müftü çıkıp ta söyleyemiyor. İstanbulda yaşayanlar ruh sağlıkları ve can güvenliği dolayısı ile oruçtan muaftır diye ...

Ayrıca bu memlekette yalnız mı yaşıyoruz sanki. Ermeni' si var, Rum' u Yhudi' si var. Hastası olan var.Yaşlısı olan var. Çocuğu zor uyuyan var. Salla salla çocuğu, tam daldı diye ayağından indireceksin. Dangada dangada davulcu. Çok kovalamışlığım vardır camı açıp davulcuları. Aslında kovalamayacaksın , vericeksin çocuğu kucağına , uyandırdığın gibi al uyut şimdi diye. O olacak . Bak bakalım bidaha geziyolar mı ? ::))

Evet , sokak hala ötüyor .......... 
  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder